“Don’t f*ck around with me, see u in court!” – Chef Wan berang bekas menantu buli Serina, cuai jaga cucu

"Don't f*ck around with me, see u in court!" - Chef Wan berang bekas menantu buli Serina, cuai jaga cucu

“Don’t f*ck around with me, see u in court!” – Chef Wan berang bekas menantu buli Serina, cuai jaga cucu

Serina Redzuawan, 35, anak kepada chef selebriti terkenal Datuk Chef Wan, mendirikan rumahtangga dengan Gavin O’Luanaigh, atau nama Islamnya Salehuddin Ghafar, 41, seorang warga Britain pada 1 Disember 2010.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua orang anak iaitu Tristan Tareef, 7,  dan Safiyya, 6. Pasangan ini bercerai talak satu pada 1 Ogos 2017 dan melalui persetujuan  bersama, anak-anak mereka tinggal dengan Gavin. Namun begitu, melalui akaun Instagram Chef Wan mendedahkan sikap sebenar Gavin yang berkhalwat dengan wanita lain sewaktu anak-anaknya ada di rumah dan hanya membenarkan Serina berjumpa anak-anak pada hujung minggu dalam tempoh yang singkat.

Chef Wan menulis:

Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.47_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.20.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.22.34_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.23.01_AM

 (Right click open video in new tab)

Serina juga bersetuju dengan tindakan bapanya dan akan mendapatkan hak jagaan anak-anaknya di mahkamah.

Assalamualaikum .Hari ni Serina akan bagi tau apa yg berlaku sebenarnya yg selama ini i pendam & tanggung kesedihan.Mungkin ramai yg dah baca Statement yg My Father keluarkan di IG Dia.Secara jujur I tak suka nak sensasikan hal peribadi keluarga, inikan pula berkaitan Anak Anak Serina. Memang sekarang I melalui Dugaan yg perit Bekas suami cuba membuli dan menyiksa emosi i sebagai Ibu, Gavin dengan sengaja juga pisahkan kasih sayang I dan anak anak.Dulu i boleh jumpa anak anak Hari Hari now dia hanya benarkan jumpa Hujung minggu itupun skejap sahaja.Pelbagai alasan dia kasi..dia busy kan anak anak dengan aktiviti sampai i tak berpeluang nak spend time ngan them. Memang kejam apa yg dia buat! I bersabar selama ni. Sehinggalah dia telah langgar perintah Mahkamah di tangkap Khalwat anak anak di rumah ketika tu.Ini dah malampau. I Risaukan akidah anak anak terjejas, Doakan Serina akan amik semula hak jagaan anak anak. Dulu kami buat persetujuan bersama Jaga Anak anak tinggal dengan bekas suami utk elak emosi anak anak tidak terjejas atas penceraian.Setiap kali balik sekolah i boleh jemput dan uruskan tengok semua aktiviti di rumah,kerja sekolah termasuk mengaji dengan Ustazah.But Now Dia tak benarkan i naik atas rumah dan amik anak sekolah lagi. Semua perjanjian bersama syarat & perjanjian di rekodkan di mahkamah Tapi Dia dah langgar perintah Mahkamah & Ubah undang sesuka hati halang i jumpa anak anak. Sekarang biarlah mahkamah yg tentukan segalanya.I hanya nak pembelaan Sebagai seorang Ibu dan tidak terniat nak pisahkan kasih sayang Ayah & Anak Anak.Serina mohon DOAKAN SERINA & KELUARGA .Buat masa ni I perlukan sokongan dari Semua.

A post shared by Serina Datuk Redzuawan (@serinaredzuawan) on

This is the bitch while having an affair with that bastard who is still married to my daughter lagi rupanya. He on the other hand admitted to my daughter he does not believed in Islam and either believed any religion exist. After my daughter is out and she in.. Senang kan.. Sudah kena tangkap berkalwat pagi2 buta di bawa ke balai and maid Filipino tu pun tahu ceritanya mau pun my grandchildren the maid was fired and replaced. My question is lepas kena tangkap nak kawin dgn cilaka ni pi pulak masuk Islam! Jabatan Agama should investigate this nonsense strip his muslim status as i strongly believed all that is happening is an insult to our religion. He should be strip of that name as he is no longer a muslim pun. Puasa dan solat pun tidak berzina dan sebagainya. Jabatan Agama Islam must siasat all this and take serious action on this. Now that they are married i am also worried about both my grandchildren under the care of ibu tiri jenis begini. May Allah be with me to bring out the truth.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Ramai pengikut bersetuju dengan keputusan Chef Wan dan Serina untuk berjuang mendapatkan hak jagaan Tristan dan Safiyya di mahkamah demi menyelamatkan akidah dan menjaga kebajikan anak-anak itu. Kita harapkan semuanya berjalan lancar buat mereka berdua.

Sumber: beautifulnara.com

Loading...

Leave a Reply