Video aksi comel model berhijab Korea Selatan cuba makan durian jadi viral

BAGI masyarakat di rantau Asia Tenggara, durian merupakan buah yang begitu sinonim dengan kita sejak sekian lama lagi.

Video aksi comel model berhijab Korea Selatan cuba makan durian jadi viral

Video aksi comel model berhijab Korea Selatan cuba makan durian jadi viral

Namun bagi segelintir negara di Asia Timur, buah tersebut merupakan satu benda baharu dan perkara pertama yang mereka akan komen adalah baunya.

Di Korea Selatan misalnya, masih ramai rakyatnya yang tidak dapat menerima rasa durian yang dikenali masyarakat Nusantara sebagai raja segala buah ini.

Terbaharu, aksi seorang model Muslimah dari Korea Selatan ini yang buat pertama kali merasai buah durian telah mencetuskan sensasi menerusi media sosial.

Ayana Jihye Moon, 23, ketika berkunjung ke Indonesia baru-baru ini malah pernah mendakwa bahawa rasa buah durian tidak begitu ‘sedap’.

“Hai asalamualaikum, saya Ayana dan hari ini saya akan cuba makan durian. Mereka (kakak-kakak saya) minta saya makan durian, jadi saya akan cuba, Bismillah.

“Emmm… Rasa seperti bawang keju dan… Tak sedap!” katanya sambil menunjukkan reaksi muka comel yang kemudian disusuli gelak tawa daripada rakan-rakannya.

Duta produk produk busana Muslimah itu berkongsikan video pendek tersebut menerusi laman Instagram pada Rabu yang hingga kini menerima ribuan komen netizen tempatan dan luar negara.

Apa melucukan, netizen khasnya lelaki mendakwa mereka secara tiba-tiba bergetar ‘tulang rusuk’ ketika menonton aksi manja gadis itu yang bersahaja menjamah durian.

Malah ada yang turut menasihatkan Ayana agar menggunakan tangan ketika menjamah dan jangan terlalu memikirkan bau buah berkenaan yang semamangnya agak kuat.

Sumber: MYNEWSHUB.CC

 
 

 

Loading...

Leave a Reply