“Poyolah dengan accent dia tu” – Shila Amzah teruk dikecam kerana video British accent

"Poyolah dengan accent dia tu" - Shila Amzah teruk dikecam kerana video British accent

“Poyolah dengan accent dia tu” – Shila Amzah teruk dikecam kerana video British accent

Baru baru ini Shahila Amzah atau lebih dikenali sebagai Shila telah selamat mengikat tali pertunangan dengan jejaka pilihannya. Semua sedia maklum, tunangnya, Haris Idraki Elias bekerja dalam sektor kewangan di kota London. Tidak hairanlah kalau tunangnya mempunyai slang orang putih.

Terbaru, ‘slang’ ala ala British Shila Amzah turut menjadi bualan netizen. Dia mengaku bahawa dia tidak dapat bercakap menggunakan ‘slang’ lamanya. Video Shila Amzah yang yang berdurasi 2 minit itu teruk dikritik netizen yang rata-rata menganggap Shila Amzah ‘over’.

Tak boleh guna ‘slang’ lama

#CRINGE: Curlass Sis Shila Amzah semenjak berkenalan dengan tunang terus developed British accent. “I cant use my older accent”, katanya… ?? pic.twitter.com/1dm7CKdu7l

— Miss Universe Malaysia 2018 (@amirridzuan) November 17, 2017

Menerusi perkongsian seorang pengguna twitter, dia berkongsi video Shila Amzah cuba bercakap dalam ‘slang’ lamanya namun tidak berjaya. Video itu mendapat perhatian netizen yang rata-rata mengkritik dia terlalu ‘mencuba’ untuk menggunakan ‘slang’ British nya itu.

Dikecam ramai


Mungkin Shila Amzah sudah terbiasa dengan slang dia kut. Dia pun mengaku yang dia lebih selesa dengan slang sekarang. Apa apa pun, semoga Shila Amzah berbahagia di samping orang tersayang.

Shila Amzah

Sejak bila Shila Amzah ada British accent? 🤔

Posted by ROTIKAYA on 19hb November 2017

 

Sumber : Amir Ridzuan

Via: Beautifulnara

Loading...

Latest Comments

  1. Abdul Rahman November 22, 2017

Leave a Reply