“Bukan nak bergaduh, cuma respon komen Chef Wan. Kalau betul tidak puas hati, datanglah bertemu saya” – Nabil Ahmad

Bukan Nak Bergaduh, Cuma Respon Komen Chef Wan – Nabil Ahmad

Pengacara popular Nabil Ahmad memberitahu tidak berniat untuk mencari gaduh jauh sekali meraih publisiti murahan apabila memberi respon terhadap kritikan Prof. Datuk Chef Wan.Nabil yang juga hos program Gegar Vaganza (GV) itu berkata, dia juga tidak berniat mencari gaduh atau memanjangkan cerita cuma sudah sampai masa untuknya bersuara.

“Selama empat minggu berturut-turut dia komen tentang saya dan saya tidak kisah pun walaupun cara dia itu membuka ruang kepada orang ramai untuk mencaci maki dan memburuk-burukkan saya secara terbuka.

“Kenapa tidak bertindak lebih profesional jika betul-betul mahu menegur? Lagi pula, kenapa saya sahaja yang jadi sasaran?

“Kalau betul tidak puas hati, datanglah bertemu saya dan seluruh tenaga produksi dan kita adakan meeting untuk bentangkan mana yang betul dan tidak betul,” katanya ketika dihubungi Astro Gempak.

Terdahulu, Cef Wan memuat naik sebuah entri di Instagram dan mengkritik cara pengacaraan Nabil yang dikatakan tidak sopan dan memberi impak negatif kepada kanak-kanak yang menonton.

“Saya tunjuk contoh tidak baik kepada kanak-kanak? Berat kenyataan tersebut kerana saya ada ahli keluarga dan anak-anak yang membaca kenyataan ditulis dia,” luahnya kecewa.

Selain itu Nabil turut menolak dakwaan sesetengah netizen yang mengatakan dia dan Chef Wan sengaja berdrama untuk menaikkan rating GV 4 yang sedang berlangsung.

“Mengarut! Banyak lagi perkara yang berfaedah yang boleh saya lakukan daripada buat ‘drama’ yang tah apa-apa,” tegasnya.

Minggu ini di GV 4 Nabil dan Jihan akan berduet menyanyikan lagu Despacito sebagai pembukaan untuk konsert bertemakan Kaum Kerabat.

GV 4 bersiaran secara langsung dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil,  setiap Ahad, jam 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123).

Saksikan juga Kapsul Gegar Vaganza yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 10.55 malam.

Foto: Instagram Razman Razmi

Loading...

Leave a Reply