Netizen mengamuk tengok video ‘ghairah’ Kak KM dan anaknya sampai ada yang nak buat report

SEMALAM kami ada kongsikan video ‘ghairah’ Kak KM dan anak-anak kecilnya. Harini pula kami terima banyak kritikan daripada netizen mengenai video tersebut.

Malah ruangan komen Facebook kami turut dipenuhi dengan netizen yang terperanjat dan mengamuk dengan perbuatan Kak KM tu.

Sampai ada yang nak report dekat pihak berkuasa supaya Kak KM diambil tindakan. Bukan sahaja kerana video semalam. Malah terhadap videonya yang sebelum ini.

Dipohon agar pihak berkuasa seperti polis dan Jabatan Kebajikan Masyarakat melihat secara dekat video yang dihasilkan melibatkan tiga kanak-kanak berkenaan.

Baca artikel sebelum: Buat video berunsur lucah bersama anak-anak: Aksi ghairah Kak KM @ Liana Rosli makin melampau!

Ini kerana wujud elemen lucah yang tidak seharusnya didedahkan kepada kanak-kanak.

Rata-rata netizen mempertikaikan tindakan Kak KM kerana melibatkan anak kecilnya dalam video tersebut.

Bukan apa, kalau setakat video suka suka tanpa elemen lucah takpe lah.

Ini sampai pegang prop baju dalam lagi pula tu. Aduh… Ini dah dikategorikan sebagai menganiaya atau macam mana?

Walaupun sebelum ni ramai orang buat tak endah je sebab fikir ‘positif’ dengan cara marketing yang digunakan, tapi kalau budak-budak pun dah join sekali ni, apa cerita kan.

Hasil daripada apa yang kami dapati dalam senarai Kesalahan Yang Berhubungan Dengan Pornografi Kanak-Kanak, antaranya ialah:

  • Menggunakan kanak-kanak dalam pembuatan, penghasilan, pengarahan

    pembuatan atau penghasilan dan sebagainya.

  • Membuat, menghasilkan, mengarahkan pembuatan atau penghasilan,

    pornografi kanak-kanak dan sebagainya.

Mungkin apa yang ditunjukkan di dalam video ini macam tak berapa ada kena mengena dengan akta ni. Tapi fikir-fikirkan lah. Mungkin akan ada individu yang akan mengambil tindakan terhadap perkara ni.

Harapnya lepas ni Kak KM akan lebih berhati-hati dalam buat video terutamanya kalau melibatkan kanak-kanak. Takut nanti diambil tindakan oleh pihak berkuasa pula.

Atau dia sendiri boleh ubah cara promote produknya. Kurangkan sikit aksi ‘ghairah’. Takut nanti ada peminat kanak-kanak yang ‘terliur’ pula.

Sebab tu orang kata sebelum buat apa-apa, fikir dulu sama ada ianya sesuai atau tidak untuk dipertontonkan dekat orang ramai.

Semoga lepas ni Kak KM akan ambil perkata ni sebagai pengajaran lah dan akan ubah apa yang patut ya.

 

Sumber: MYNEWSHUB.CC

Loading...

Leave a Reply