“Kami sendiri pun sampai bergaduh” – Berang asyik tunggu lama di hospital kerajaan? Baca penjelasan doktor ni dahulu

"Kami sendiri pun sampai bergaduh" - Berang asyik tunggu lama di hospital kerajaan? Baca penjelasan doktor ni dahulu

“Kami sendiri pun sampai bergaduh” – Berang asyik tunggu lama di hospital kerajaan? Baca penjelasan doktor ni dahulu

Hal kesihatan ni kita tak boleh jangka.. Bila-bila masa sahaja boleh berlaku. Kadang tu kalau bangun dari tidur je dah rasa badan panas, kepala pening dan sebagainya. Kalau dah sakit tu confirm kita akan pergi ke hospital dan kami pasti kebanyakan dari kita akan ke hospital kerajaan kerana caj yang murah.

Tapi masalahnya adalah servis di hospital kerajaan sangat slow dan kalau nasib tak baik boleh tunggu sampai berjam-jam. Sebagai pesakit mesti kita akan rasa bengang kan? Sabar.. Baca penjelasan doktor mengenai hal tersebut. Besar tanggungjawab doktor ni.

 

Kenapa hospital kerajaan ambil masa yang lama dalam semua benda?

Ini antara sebab-sebabnya

Jenis-jenis pembedahan

Sentiasa minta doktor untuk maklumkan kepada pesakit sebab kelewatan..

Ini apa yang patut anda buat

‘Jangan lah marah kami atau pihak hospital..’

Sumber: Facebook Dr Mahyuddin Mohamed

Via: Oh Bulan

Loading...

Leave a Reply