Khairy Jamaluddin sedih rakan terbaring di atas jalan di belakang lori sampah ketika kutip sampah

Status menteri bukan penghalang Khairy Jamaluddin Abu Bakar merasai tugas pengutip sampah yang semakin dipinggir anak muda tempatan.

Menteri belia dan sukan semalam lengkap mengenakan rompi kalis cahaya dan pakaian ala pekerja pembersihan Alam Flora untuk menjayakan sebuah filem pendek selama lima minit.

Khairy Jamaluddin (kanan) mengangkat tangan, seperti berdoa, meratapi seorang rakan sekerjanya yang terbaring di atas jalan di belakang lori sampah. — Foto ihsan Facebook/Barisan Nasional

Khairy Jamaluddin sedih rakan terbaring di atas jalan di belakang lori sampah ketika kutip sampah

“Saya main watak Ahmad Khairy dengan menjadi pekerja Alam Flora untuk membawa mesej yang penting kepada para belia.

“Respek kepada abang-abang Alam Flora dan pengurusan sisa ini. Bila sudah pakai kasut mereka, barulah kita tahu kerja yang sangat penting ini,” coretnya di Facebook peribadinya semalam.

Foto-foto di media sosial menunjukkan Khairy bersama beberapa pekerja Alam Flora menjalankan tugas, termasuk berdepan dengan insiden menyayat hati.

Sekeping foto menunjukkan Khairy mengangkat tangan, seperti berdoa, meratapi seorang rakan sekerjanya yang terbaring di atas jalan di belakang lori sampah.

Namun babak sedih itu belum dipastikan dengan jelas. Pegawai beliau, ketika dihubungi ProjekMMO, meminta orang ramai menunggu video tersebut dikeluarkan nanti.

Penggambaran yang dilakukan di sini tengah hari semalam dibuat untuk persidangan antarabangsa Persatuan Wanita Asia Tenggara dan Pan Pasifik (PPSEAWA).

Persidangan tujuh hari itu, yang bermula 22 Ogos, membincangkan tajuk “Hormati Alam Sekitar Demi Masa Depan Aman dan Mapan”

Ibu Khairy, Rahmah Abdul Hamid mengetuai PPSEAWA Malaysia.

Sumber: Malay Mail

Loading...

Leave a Reply