“Saya tak terkejut kalau satu hari nanti awak kena rogol, kesian future husband awak dapat perempuan dah basi” – Wanita ini diancam rogol kerana tayang body di IG?

"Saya tak terkejut kalau satu hari nanti awak kena rogol, kesian future husband awak dapat perempuan dah basi" - Wanita ini diancam rogol kerana tayang body di IG?

“Saya tak terkejut kalau satu hari nanti awak kena rogol, kesian future husband awak dapat perempuan dah basi” – Wanita ini diancam rogol kerana tayang body di IG?

Isu ‘salah siapa’ bila terjadinya kes rogol bukanlah perkara baru yang didebatkan dalam media sosial. Yang salahkan perempuan akan kata itulah bahana wanita berpakaian menjolok mata sehingga menaikkan nafsu lelaki. Mereka yang tidak bersetuju dengan pernyataan tersebut pula akan menggesa lelaki supaya lebih menghormati wanita dan tahu mengawal diri serta kelakuan. Macam-macam pendapat…

Kisahnya, wanita ini ditegur seorang lelaki kerana tidak bertudung dan dilabel sebagai punca berlakunya kes rogol. Tapi macam ada yang tak kena je dengan ayat teguran lelaki tersebut pada wanita ini. Tak salah nak menegur, tapi bila ‘teguran’ tu berbaur ancaman, wajar ke gunakan ayat macam tu? Cuba korang baca dan nilaikan sendiri.

Ditegur Kerana Tak Bertudung…

 

Respon Tuan Punya Badan Bila Diberi ‘Nasihat’

 

Ramai Tak Setuju Dengan ‘Teguran’ Si Lelaki!

Sumber: Raha Azlan

Loading...

Leave a Reply