Ketahui 5 sebab kenapa Gegar Vaganza lebih ‘trending’ musim ini berbanding musim lepas

Ketahui 5 sebab kenapa Gegar Vaganza lebih ‘trending’ musim ini berbanding musim lepas

5 sebab kenapa Gegar Vaganza 'trending' musim ini

Siti Nordiana antara peserta kegemaran penonton dalam Gegar Vaganza musim kedua ini.

Minggu keenam pertandingan Gegar Vaganza 2 (GV2) menyaksikan ia terus mendapat perhatian ramai.

Berbeza dengan musim pertama tahun lalu, impak pertandingan ini nyata lebih terasa kali ini.

Ramai berpendapat GV2 benar-benar berjaya mengembalikan kegemilangan sebahagian besar bintang yang menyertainya.

Berdasarkan perbualan di laman sosial, kami senaraikan lima sebab mengapa GV2 menjadi trending musim ini.

1. Penyertaan penyanyi berkelas A

Majoriti peserta tahun ini adalah penyanyi yang berada dalam kelas tersendiri dan bukannya one hit wonder. Kebanyakan daripada mereka punya lebih daripada lima buah lagu yang menjadi siulan ramai satu ketika dahulu. Nama mereka juga bukan calang-calang pada zaman mereka.

2. Siti Nordiana (Nana) dan Faradhiya

Tanpa mengetepikan saingan dan pengaruh dari peserta lain, dua nama ini memberi impak yang bukan sedikit kepada penonton. Ramai yang melihat kedua-dua mereka seperti baharu keluar dari kepompong; Nana berjaya meletakkan dirinya jauh daripada identiti penyanyi remaja, manakala Faradhiya membuatkan penonton kembali mengingati bahawa forte asalnya adalah nyanyian.

3. Nabil dan Jihan

Gandingan dua pengacara ini menerima reaksi yang bercampur baur daripada penonton di peringkat awalnya. Nabil terutamanya, sering dikritik gara-gara sikapnya yang gemar menyampuk ketika juri memberikan komen. Namun hakikatnya, mereka adalah penyumbang kepada kemeriahan GV2. Ini terbukti apabila penonton mula panik selepas pihak produksi menggertak untuk menyingkirkan kedua-dua mereka.

4. Juri

Penglibatan juri juga antara faktor yang membangkitkan ‘seri’ GV2. Pengarah muzik terkenal, Datuk Ramli MS, pernah digeruni kerana ketegasan dan personalitinya yang nampak garang. Namun itu semua cerita lama kerana semenjak kebelakangan ini, beliau tampak lebih relaks, sekaligus menyerlah sisi humour yang dimilikinya.

 

5. Pemilihan lagu

Konsep Gegar Vaganza yang lebih mengutamakan lagu-lagu yang pernah popular di era 80an dan 90an sememangnya menjadi. Lagu-lagu di dua zaman itu kebanyakannya malar segar, dan sudah tentu membuatkan penonton ternanti-nanti gaya persembahan dan nafas baharu dari peserta yang bertanding.

 

Sumber: Astro Awani

Loading...

Latest Comments

Leave a Reply