Baru 2 Hari Jadi Ahli Bebas, Ahmad Said Sudah Sertai UMNO semula

Baru 2 Hari Jadi Ahli Bebas, Ahmad Said Sudah Sertai UMNO semula

Bekas Menteri Besar Terengganu, Ahmad Said kembali sertai UMNO - MB
Datuk Seri Ahmad Said – Gambar Fail
KUALA LUMPUR: Bekas Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said kembali menyertai UMNO selepas mengumumkan keluar parti kelmarin.Perkara itu dimaklumkan Ahmad Said kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melalui panggilan telefon.

Perkembangan ini disahkan oleh Menteri Besar Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman dalam sidang media di Putrajaya sebentar tadi.

Ahmad Said juga dijangka mengadakan sidang media hari ini.

Terengganu menjadi tumpuan selepas Datuk Seri Ahmad Said yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN Kijal), meletak jawatan sebagai Menteri Besar disusuli majlis angkat sumpah ADUN Seberang Takir Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman sebagai menteri besar yang baharu pada Isnin.

Susulan perkembangan itu, Ahmad, ADUN Ajil Ghazali Taib dan ADUN Bukit Besi Roslee Daud mengisytiharkan keluar UMNO dan menjadi wakil Bebas.

Bagaimanapun, Roslee menarik kembali surat keluar daripada UMNO pada petang Selasa dan kembali menjadi wakil rakyat BN menjadikan BN kini memegang 16 kerusi termasuk kerusi Speaker manakala PAS (14), PKR (1) dan Bebas (2).

Sumber:  Astro Awani

Loading...

Latest Comments

Leave a Reply