Flappy Bird: Game yang ‘membunuh’ 2014!

Flappy Bird: Game yang ‘membunuh’ 2014!

 

Baru-baru ini wujudnya satu permainan baru yang boleh di muat turun terus ke telefon pintar  iaitu Flappy Bird. Permainan FB ini sangatlah simple dan nampak seperti mudah. Kamu hanya perlu tapkan jari kamu di skrin untuk menerbangkan burung comel dan elakan diri daripada melanggar gelung  hijau yang mempunyai ketinggian yang berbeza.

Flappy Bird: Game yang ‘membunuh’ 2014!

Flappy Bird: Game yang ‘membunuh’ 2014!

Tetapi jangan di sangka permainan ini sangat mudah ya! . Untuk lepaskan 10 gelungan pun belum tentu kami akan berjaya dengan jayanya! Ia memang benar-benar menguji kesabaran buat si pemain.

 

Ia nampak seperti permainan biasa namun sebenarnya banyak nyawa yang hilang bila bermain aplikasi yang boleh di muat turun melalui Play Store dan iOS kerana tertekan dengan halangan yang tidak di lepasi oleh mereka sendiri.

 

Salah satu kes yang kecoh di luar Negara sempat REMAJA baca di website luar Negara dan twitter mereka  ialah seorang abang membunuh adiknya kerana tidak berpuas hati adiknya memiliki markah jauh lebih tinggi berbanding abangnya. Malah, game ini juga menimbulkan pelbagai kontroversi dan masalah hingga akhirnya permainan ini di batalkan serta merta.  Malah tidak boleh di dapati di mana-mana aplikasi untuk keselamatan orang ramai. 

Sumber : Remaja

Loading...

Leave a Reply