Update: 4 Suspek Termasuk Ibu Budak 2 Tahun Dibunuh Kejam Di Paka Ditahan

Update: 4 Suspek Termasuk Ibu Budak 2 Tahun Dibunuh Kejam Di Paka Ditahan

 

Polis yakin dapat menyelesaikan kes penemuan mayat kanak-kanak berusia dua tahun di Paka, Dungun, dalam tempoh terdekat berikutan penahanan tiga suspek selain ibu mangsa, semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K Manoharan berkata, suspek utama yang juga teman lelaki ibu mangsa berusia 25 tahun, ditahan di Kuala Paka jam 3.30 petang semalam.

Update: 4 Suspek Termasuk Ibu Budak 2 Tahun Dibunuh Kejam Di Paka Ditahan

Update: 4 Suspek Termasuk Ibu Budak 2 Tahun Dibunuh Kejam Di Paka Ditahan

“Polis mencari lelaki ini sejak 18 Januari lalu iaitu sejurus laporan polis dibuat oleh ibu mangsa yang berusia 27 tahun mengenai kehilangan anaknya.

“Susulan penahanan ibu mangsa juga, kita mendapat tahu laporan dibuat sebelum ini adalah palsu dan wanita itu mendakwa dia dipaksa berbohong oleh suspek utama,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Terengganu di sini, sebentar tadi.

Manoharan berkata, ketika ditahan, semua suspek dalam keadaan khayal dipercayai akibat pengaruh dadah.

“Kita percaya semua suspek termasuk ibu mangsa terbabit dengan dadah dan turut menjadi pengedar secara kecil-kecilan,” katanya.

 

Sumber : Metro

 

Info tambahan dari Forum Cari:

 

Sebelum mayat kanak kanak malang ini dijumpai, ibu mangsa ada membuat laporan polis mengenai kehilangan mangsa, tetapi ia akhirnya didapati merupakan laporan palsu.

Update: 4 Suspek Termasuk Ibu Budak 2 Tahun Dibunuh Kejam Di Paka Ditahan

copy paste dari FB

Setakat ini 03 saspek telah ditangkap iaitu
1) Ahmad Faizal Bin Abd Wahid (Faizal Bongkok) (B1)
2) Rabaitul Adawiyyah Binti Mamat (Beah) (ibu simati) (B2)
3) Zamari Bin Ahmad (Zamri Gomeng) (B3)

Saspek penama Sofian Hadie Bin Mohd Nor (Pian) (B4) akan ditangkap pada 0800 hrs.

Kesemua OKT akan direman pada jam 0900 hrs.

Setelah reman Beah akan dibawa ke Hospital Kuala Terengganu utk Pengecaman sebelum post mortem.

Setakat ini, laporan polis yang dibuat oleh ibu simati pada 18/01/14 jam 1201 hrs adalah tidak benar.

Hasil soal siasat awal:

Zamri Gomeng telah menyewa Kereta myvi putih No TBJ 6264 pada 16/01/14 jam 1500 hrs, atas permintaan Pian. Setelah menyewa Zamri serahkan kepada Pian.

Pada 17/01/13 jam 1100 hrs Pian telah membawa simati keluar dr rumah, atas kebenaran Beah. Sehingga 1500 hrs, Pian tidak pulang rumah. Beah telah berusaha utk mencari. Waktu petang Beah minta bantuan Faizal Bongkok utk cari Pian tetapi tidak jumpa.

Pada jam 1030 hrs, Beah nampak Pian ditepi jalan. Pian beritahu simati ada. Beah, Faizal (naik motosikal) pulang ke rumah diekori Pian.

Sampai di rumah Pian parking Kereta jauh sikit dan berjalan kaki pulang ke rumah. Pian panggil Faizal keluar dr rumah dan beritahu simati dah hilang. Faizal beritahu Beah. Selepas itu ketiga mereka pergi mencari Simati tetapi tidak jumpa dan ada jumpa bomoh. Lepas balik tidur.

18/01/14 jam 0800 hrs, Pian dan Faizal keluar cari dadah. Sampai sebelum tengahari, Beah cari mereka dan jumpa dekat jambatan. Selepas itu buat repot di balai polis Paka. Pian suruh buat repot palsu. Selepas itu pergi Dungun, Kerteh dan balik Paka.

Pada 21/01/14 waktu pagi, Pian tinggalkan Beah dlm rumah dan mengunci rumah. Jam 2000 hrs, Beah terima panggilan telefon dr kakak menyatakan anaknya telah mati. Beah terjun dr tingkap dan pergi ke rumah adik. Setelah itu, polis telah sampai.

Pada 21/01/14 jam 1000 hrs, penyewa Kereta (Bob) mendapati Kereta myvi parking dlm keadaan tidak berkunci dan seat belt dipotong. Bob terus jumpa Zamri dan Zamri bawa Bob dan kawannya pergi ke rumah nenek Pian. Bob jumpa Pian. Pian telah dipukul dan dibawa ke Kuala Paka dan diserahkan kepada polis.

Kereta Myvi telah dirampas. (mohon bantuan unit forensik utk pemeriksaan)

Pian masih belum stabil. Byk maklumat yg boleh diperolehi drpd Pian. (Terdapat juga keraguan samada Arif terlibat atau tidak)

Loading...

Leave a Reply