Kisah Arwah Fatin Imanina, Satu Pengajaran Buat Ibu Bapa – Terbakor

Kisah Arwah Fatin Imanina, Satu Pengajaran Buat Ibu Bapa

 

Untuk peringatan bersama. Kalau ada anak-anak kita atau sesiapa yang mendapat chickenpox seteruk ini, kira dah stage teruk. Darah sudah dicemari oleh kuman. Nampak macam darah beku kat tubuh.

 

p.s : Sayu tengok lebam lebam ni..

 

 

Fatin dah dibawa awal berjumpa doktor, tapi doktor tu cakap, “normal la ni…takde pa per….ambik ubat, balik rumah makan yea”. Esokannya jumpa doktor lagi, tapi doktor tu cakap, “biasa la tu..chicken pox..mesti la demam….balik rumah, makan ubat yer…”. 
Tapi, bila oksigen turun below 60, barulah cakap kes ini kritikal, kena refer pakar dekat hospital kerajaan.

Sedihnya. Moralnya, kadang2 apa yang doktor cakap tak semua betul , kita kena cari hospital2 lain untuk mengesahkannya .

Alfatihah untuk arwah.

SHARE kepada semua, biar semua tahu.

Sumber

Loading...

Leave a Reply