Perogol Bersiri Rambo Bentong Dipenjara 115 Tahun, 50 Sebatan – Terbakor

 

Perogol Bersiri Rambo Bentong Dipenjara 115 Tahun, 50 Sebatan 

 

Lelaki yang digelar Rambo Bentong, Rabidin Satir, 42, menerima pembalasan terhadap perbuatan kejamnya apabila Mahkamah Sesyen, di sini, semalam, menjatuhkan hukuman penjara 115 tahun dan 50 sebatan selepas mengaku bersalah terhadap empat tuduhan rogol serta satu tuduhan melakukan seks luar tabii.

 

p/s : Sedap je nak minta maaf, bagi macam macam alasan. Sedangkan hidup si mangsa dan keluarga akan tercalar selama lamanya.

 

 Perogol Bersiri Rambo Bentong Dipenjara 115 Tahun, 50 Sebatan - Terbakor

 

Hakim Murtazadi Amran dalam keputusannya berkata, perbuatan tertuduh tidak berperikemanusiaan, apatah lagi mangsa masih muda dan di bawah umur.

“Tertuduh bukan saja perlu meminta maaf kepada mahkamah dan polis, tetapi juga perlu memohon kemaafan kepada mangsa dan keluarga mereka. Saya berharap tertuduh menyesal dengan perbuatannya dan memohon keampunan daripada Tuhan,” katanya.

Rabidin yang berasal dari Tambunan, Sabah, ketika diberi peluang merayu berkata, “Ketika itu (kejadian) saya berada dalam keadaan mabuk dan tidak sedar. Saya memohon kemaafan dan minta hukuman diringankan.”

 

Murtazadi menjatuhkan hukuman penjara 25 tahun dan 10 sebatan terhadap setiap pertuduhan membabitkan jenayah rogol manakala penjara 15 tahun dan 10 sebatan bagi pertuduhan melakukan seks luar tabii.

 
-Metro-
Loading...

Leave a Reply