Genting Gaza Di Ambang Perang – Terbakor

 

Genting Gaza Di Ambang Perang 

 

Pesawat tentera Yahudi mengebom bangunan-bangunan milik kerajaan Hamas di sini semalam, selepas kabinet Israel meluluskan kerahan tenaga tentera simpanan sehingga 75,000 orang sebagai persiapan untuk menceroboh dari arah darat.

 

p.s : Lemah kita kerana tak mampu buat apa apa…

 

 Israel serang Gaza

Genting Gaza Di Ambang Perang - Terbakor

Peperangan di Gaza

Serangan udara tersebut memusnahkan pejabat Perdana Menteri, Ismail Haniyeh dan Kementerian Dalam Negeri Palestin.

Para pegawai di Gaza memberitahu seramai 41 rakyat Palestin, termasuk 20 orang awam yang terdiri daripada lapan kanak-kanak dan seorang wanita mengandung terbunuh sejak Israel memulakan operasi ketenteraannya empat hari lalu. Setakat ini, tiga orang awam Israel terbunuh akibat serangan roket pada Khamis.

Israel menyatakan tentera udaranya telah mengebom sekurang-kurangnya 180 sasaran sejak semalam. Ini termasuklah ibu pejabat polis, bangunan kerajaan, tempat pelancar roket dan sebuah pusat latihan Hamas.

Negara Yahudi itu melancarkan serangan udara secara agresif pada Rabu dengan tujuan menghalang pejuang Hamas daripada melancarkan roket ke wilayah selatannya.

Hamas menyatakan komitmen untuk meneruskan konfrontasi ke atas Israel.

Sementara itu, Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama memuji usaha Mesir untuk meredakan ketegangan di rantau terbabit. Obama turut kesal atas kematian orang awam di Palestin dan Israel. – Reuters

 

-Kosm0-

 

 

Apa komen anda?
boni kacak says:

barrack obama tu cakap je lebih, tapi talam dua muka.puii

anna says:

jahat betul la Yahudi ni
My recent post Ular gergasi di laut merah dibunuh