Gadis 16 tahun koma dibakar kekasih panas baran – Terbakor

 

 Gadis 16 tahun koma dibakar kekasih panas baran 

Seorang gadis berusia 16 tahun, Nurul Firzanah Mat Zaki koma akibat dibakar oleh kekasihnya yang berusia 19 tahun. Mangsa sempat merintih meminta bantuan dengan ibu angkatnya selepas dibakar di dalam semak. Mangsa terbakar 25 peratus dari kepala hingaa pusat dan dia kini kritikal. 

 

Gadis dibakar teman lelaki 

 Gadis 16 tahun koma dibakar kekasih panas baran - Terbakor

Gadis koma dibakar kekasih panas baran

“Mama tolong kak ngah. Kak ngah sakit. Kak ngah kena bakar,” rintih seorang remaja perempuan berusia 16 tahun ketika menghubungi ibu angkatnya selepas dipercayai dibakar teman lelakinya di kawasan semak berdekatan Seksyen 1, Wangsa Maju, awal pagi kelmarin.

Dalam kejadian jam 3.15 pagi itu, mangsa yang keluar bersama teman lelakinya berusia 19 tahun itu disimbah petrol sebelum dibakar menyebabkan terbakar lebih 25 peratus dari muka hingga ke pusatnya dan dilaporkan kritikal.

Bapa mangsa, Mat Zaki Mat Hussin, 45, berkata, anaknya, Nurul Firzanah yang masih bersekolah dalam tingkatan empat itu pergi ke rumah ibu angkatnya dan selepas tiba di sana, dengan kebenaran ibu angkatnya itu dia keluar untuk berjumpa teman lelakinya dipercayai untuk bersahur.

Menurut Mat Zaki, mereka yang sudah mengenali teman lelaki mangsa dan keluarganya tidak berasa syak untuk membenarkan mereka keluar bersama.

Bagaimanapun, katanya, jam 3 pagi, dia menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali memberitahu Nurul Firzanah dibakar berdekatan Flat Wangsa Sari di kawasan terbabit.

 

Sumber : Harian Metro

 

 

Loading...

Leave a Reply