Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 – Terbakor

Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 

 

Kepada calon calon yang telah dipanggil untuk menjalani Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan Gred W27 pada 23 Jun depan pasti tercari cari format lengkap dan contoh soalan serta jawapan bukan? Kami di sini mahu berikan tips berguna untuk anda semua! Satu Pakej Rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 telah pun dibuka jualan bermula semalam dan berakhir enam hari lagi! Berminat mahu mendapatkannya? Klik gambar di bawah. 

Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 - Terbakor

Bagus sangat ke pakej rujukan ni?

– Ya, memang bagus kerana pemiliknya iaitu Team Tips PTD telah membantu ramai calon peperiksaan SPA sebelum ini lulus dan berjaya ke peringkat seterusnya. Ramai yang merayu supaya jualan dibuka selepas ia tamat tempoh kerana terlepas mendapatkannya, namun rayuan itu tidak dilayan. Di dalam Panduan ini, ada format lengkap peperiksaan berserta contoh soalan dan jawapan. Anda pasti takkan gagal lagi!

Apa yang ada dalam Pakej Rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27?

– Sangat banyak informasi berguna. Antaranya :-

  • Bidang tugas sebenar penolong akauntan. Masih ada calon yang tak tahu soal ini. Tapi jangan risau, dalam panduan ini, ada diterangkan secara jelas.
  • Contoh soalan Seksyen A berserta jawapan!
  • Contoh soalan Seksyen B berserta jawapan!
  • Ini point yang sangat penting. Turut disertakan dalam panduan ini adalah soalan berkaitan isu GTP. Jawapan turut disediakan!
  • Banyak lagi! Nak tau? —>>> Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan Gred W27

 

GTP itu apa?

GTP ataupun Government Transformation Program adalah berkaitan dengan transformasi yang kerajaan Malaysia lakukan. Kita ambil contoh paling dekat, dalam masa lima bulan ini sahaja sudah banyak perubahan yang dilakukan kerajaan kan? Anda perlu tahu ini semua jika mahu lulus peperiksaan penolong akauntan.

Contoh soalan GTP 

“Eh, saya kan di bidang perakaunan, kenapa perlu tahu soal GTP?” 

– Anda kan bakal berkerja di jabatan kerajaan. Sudah semestinya anda perlu tahu soal ini semua. Sebagai penolong akauntan, anda akan menyentuh tentang akaun akaun yang memerlukan perhatian dan bermasalah. Jadi tips kami boleh beri berkenaan dengan soalan peperiksaan penolong akauntan W27 adalah tentang GTP. Sebagai permulaan, buatlah research dengan melayari laman web kerajaan, akhbar lama, atau arkib akhbar online. Jika mahu tahu lebih jelas dan terang tentang GTP —>>> Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan Gred W27

 

Antara isu GTP yang akan masuk dalam Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27

– Apa itu PR1MA? BR1M? KR1M?

– Jelaskan NKRA LIH?

– Adakah BR1M berada di bawah NKRA COL? 

– Berikan pecahan 1AZAM?

 

Ha, bagaimana? Gerun nak menjawab soalan? Jangan begitu. Kan ada Pakej Rujukan Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27? Anda hanya perlu dapatkan, ulangkaji, solat, doa dan tawakal. 

Kami doakan kejayaan anda!

Loading...

Leave a Reply