Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! – Terbakor

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! 

 

Kami nak kongsi sikit 11 gambar fesyen tudung wanita Malaysia. Tapi jangan ingat kami nak kondem wanita bertudung ye. Admin Terbakor salah seorangnya adalah wanita bertudung juga ^_^. Yang penting aurat itu sangat penting untuk dijaga dan kalau nak bertudung, biarlah sempurna. Nak berfesyen boleh, tapi biarlah tudung itu nampak seperti Muslimah, bukan tudung agama lain. ūüėÄ

11 Fesyen tudung wanita Malaysia

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Cara pakai tudung ni mudah je…anak tudung..belasah je anak tudung apa…pin bawah dagu..kelepet tepi..amik cincin masuk ujung tudung tarik…siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni….

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Tudung ni pulak memang biase…makcik2 nak pi sebelah umah ..kuar2 jalan2..tudung bawal katanya…hujung tudung selempang kiri dan kanan..siap…pantas….

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Ade satu masa tudung corak2 tudung macam ni memang sangat popular…ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat…so makcik2…paling sesuai ketika hendak ke pasar atau mengumpat dengan jiran sebelah…

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Ha macam ni pun ade..fesyen anak tudung terkeluar…kadang tu sampai tutup kening….ni ala2 x nak bagi nampak anak rambut katanya….ni yang menekankan penutupan aurat ni…

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Tudung yang memang popular tahun 80an..tudung cikgu bedah katanya…ikat belakang…jalannnn …lalalala

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Bila dah masuk-masuk tahun 2000 tu..mula tudung wardina katanya…ikat..gulung2 kat kepala..nahhh sepit tepi muka..siap…wardina x muka saya?

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Bila wardina punya tudung popular…ade lagi tudung baru..tudung binda katanya…nak jugakkk…. kannnn ala2 sebonjot kat tepi muka…chantek sangat aku….

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Then kuar pulak tudung kain jersi..ala2 getah..ko sarung je..siap…mudah cepat….macam2 kaler ade…pelangi..tompok2..ko cakap je…(dah macam jep sepah dah ni)

 

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Di gabungkan pulak dengan tudung lain..nampak kelainnan katanya…variasi katanya…yer kerr. Tudung jersi baru.

 

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Ni pulak tudung ala2 mak datin…bagi nampak rambut…ala2 kelas tanya..bagi nampak remos (dah lama tak dengar perkataan ni)…. jambul…ko mampu?

Gambar 11 fesyen gaya tudung wanita Malaysia, serius lawak! - Terbakor

Pernah nampak orang pakai tudung telinga cam ni?…ni ala2 fesyen penjual kain orang Kampuchia… meniaga katanya ..panas… bagi nampak telinga. Senang nak tawar menawar harga kain…bagi jelas dengor…

Sumber : Meriahuollss via Kumbang Jingga

Kredit juga kepada tuan punya gambar, anda memang best! ūüėÄ

Loading...

Latest Comments

  1. nazrul June 2, 2012
  2. Siti Jumaini Hashim June 3, 2012
  3. fazwan June 3, 2012
  4. munah June 11, 2012
    • Terbakor June 11, 2012
  5. faridah June 22, 2012
  6. shiema June 22, 2012
  7. sayo June 22, 2012
  8. nur September 22, 2012

Leave a Reply