Nizar Jamaluddin mohon maaf isu bidaan WWW 1 berharga RM 520,000 Sultan Johor

 

Nizar Jamaluddin mohon maaf isu bidaan WWW 1 berharga RM 520,000 Sultan Johor

 

Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin meminta maaf di atas kenyataannya melalui Twitter yang membidas tindakan Sultan Johor yang telah membida nombor plat WWW 1 berharga RM 520,000. Nizar Jamaluddin sebelum ini mengatakan Sultan Johor menggunakan wang rakyat untuk membida nombor plat itu. Menurut Sinar, Nizar juga menafikan dia menghina Sultan. 

Isu no plat WWW 1

Nizar Jamaluddin mohon maaf isu bidaan WWW 1 berharga RM 520,000 Sultan Johor

Nizar nafi hina Sultan Johor

 

“Jika ada mana-mana pihak yang tergores hati dengan mesej Twitter itu, saya mohon maaf. Demikian penjelasan ringkas bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin berhubung isu bidaan nombor pendaftaran WWW1 yang dikeluarkan Jabatan Pengankutan Jalan (JPJ), kelmarin.

Beliau berkata, apa yang dinyatakan dalam laman Twitternya itu tidak bermaksud untuk mempertikaikan keputusan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ismail yang menawarkan bidaan tertinggi sebanyak RM520,000.

Sebaliknya, kenyataan itu dibuat secara umum atas pandangan seorang rakyat.

“Jika ada yang menuduh saya menghina Sultan, itu sudah keterlaluan, kerana saya tiada niat untuk berbuat demikian.

“Itu hanya pandangan saya sebagai rakyat biasa yang melihat senario di negara ini bahawa masih ramai yang hidup dalam kesempitan dan memerlukan perhatian,” tegas beliau ketika dihubungi Sinar Harian, di sini, semalam.

Mohammad Nizar yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak berkata, dalam hal itu, teguran sama tetap akan diberikan beliau kepada lain-lain pemimpin.

“Mungkin kerana bidaan tertinggi dibuat Baginda Tuanku, jadi orang katakan tindakan saya itu cuba menghina Sultan, sedangkan bukan itu maksud saya,” katanya.

Sebelum ini, Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim bertitah menerusi mesej Twitternya, mempertahankan pembidaan nombor pendaftaran WWW 1 oleh ayahanda baginda Sultan Johor sambil menegaskan, kerabat diraja Johor tidak mengambil sebarang wang daripada kerajaan.

Baginda juga bertitah bahawa pihak-pihak yang mempertikaikan perkara itu boleh bertanya kepada Menteri Besar Johor ataupun mana-mana pegawai-pegawai Kerajaan Negeri.

 

Loading...

Leave a Reply