Zed Zaidi tidak matang pertikai kemenangan dalam ABPBH 2011 – Aaron Aziz

 

Zed Zaidi pertikai kemenangan Aaron Aziz dalam ABPBH 2011

Isu rumah siap pahat masih berbunyi Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 timbul setelah Zed Zaidi mengeluarkan kenyataan tidak puas hati dengan kemenangan Aaron Aziz sebagai Bintang Paling Popular 2011. Alasan Zed Zaidi mudah, Aaron Aziz orang Singapura dan dia lebih suka jika Anugerah Bintang Paling Popular itu diberikan kepada artis Malaysia. Zed Zaidi juga menempelak sikap rakyat Malaysia yang mengundi Aaron Aziz kerana mengagunggkan artis luar.

Menurut Mstar, Aaron Aziz menyifatkan tindakan Zed Zaidi selaku Timbalan Presiden Seniman itu tidak matang. 

 

 

 Nak tahu teknik mudah buat dollar USD tanpa modal dan dijamin bukan scam?? Sini jawapannya!  

  Gambar-Gambar Menarik dan RARE!  

 

Kemenangan Aaron Aziz dalam ABPBH 2011 dipertikai

Zed Zaidi tidak matang

Bintang Paling Popular, Aaron Aziz menegur aktor Zed Zaidi yang mempersoalkan kemenangannya dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH2011) Ahad lalu.

Aaron berkata Zed yang menjadikan faktor kenegaraan bagi mempertikaikan kemenangannya adalah satu pemikiran yang tidak matang apatah lagi ia datangnya daripada Timbalan Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).

“Saya tak boleh nak halang dia untuk menulis apa sahaja dalam entri Twitter miliknya kerana itu hak masing-masing.

“Cuma jika begitulah pemikiran dia yang juga merupakan orang penting dalam Seniman, saya rasa, dia tak cukup matang. Apa-apa komennya itu tidak menjejaskan saya,” katanya yang dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

Aaron diminta mengulas mengenai entri menerusi Twitter milik Zed pada Ahad lalu yang dilihat seperti kecewa di atas kemenangan Aaron, seorang warga negara Singapura.

Zed secara menyindir turut berterima kasih kepada rakyat Malaysia yang mengundi pelakon itu kerana ia dilihat seperti menggalakkan artis luar merosakkan industri seni tempatan.

Dalam pada itu, Aaron menambah, dia percaya seni lakonan tiada sempadan dan isu kenegaraan sebenarnya tidak perlu dibangkitkan apatah lagi dia tidak pernah mengganggu “periuk nasi” Zed Zaidi selama ini.

“Apa juga jenis seni sekalipun, ia sebenarnya tiada sepadan. Lagipun kemenangan ini adalah pilihan orang ramai. Kalau saya kacau periuk nasi dia, lainlah. Insya-Allah, kalau dia masuk pertandingan saya akan undi dia,” sindir Aaron.

Sementara itu, Aaron berharap permohonannya untuk mendapat taraf penduduk tetap negara ini dapat diluluskan dengan segera bagi membolehkannya melebarkan sayap sebagai pelakon.

“Insya-Allah kalau dah ada kerakyatan nanti boleh dicalonkan dalam Festival Filem Malaysia (FFM) atau anugerah lain yang dinilai secara profesional. Dari situ nanti barulah kita tahu sama ada saya sebenarnya adalah seorang pelakon yang baik atau tidak,” katanya.

 

  Kalau ada hantu datang ke rumahmu, siapa u nak panggil?? 

 

Loading...

Latest Comments

  1. Roshasniah Mustafa April 10, 2012

Leave a Reply