Keputusan Penuh Perlawanan Hoki Kelayakan Olimpik antara Malaysia dan Korea

Malaysia Tumbang di Tangan Korea

 

Penat kami mencari live samaada di Astro atau di TV biasa, rupanya tiada like  live dapat disiarkan. Streaming pun tak ada. Tapi ada sumber dari utusan mengatakan yang Malaysia tewas kepada Korea dengan 2-3.

Nampaknya Malaysia tiada pilihan lain selain menang ke atas ireland di perlawanan seterusnya. Apa yang terbakor lihat Malaysia sebenarnya adalah pasukan yang kuat malah Australia pasukan no 1 dunia pun susah nak tumbangkan skuad hoki Malaysia. Dari segi permainan terbukti memang skuad hoki kita berada di kelas yang tersendiri dengan serangan pantas, skil individu yang tinggi, barisan pertahanan yang mantap terutama penjaga gawang hoki negara iaitu S Kumar yang pernah memenangi gelaran pemain terbaik asia.

Nak tahu teknik mudah buat dollar USD tanpa modal dan dijamin bukan scam?? Sini jawapannya!  

 Gambar-Gambar Menarik dan RARE!  

 

Apa yang kami lihat, kelemahan skuad hoki Malaysia begitu ketara dalam bab menjaringkan gol dan juga penalti corner. Kita tiada pakar pukulan penalti corner yang hebat seperti S Kuhan dulu. Kalau di lihat skuad hoki sekarang dengan skuad hoki dulu, skuad hoki sekarang lebih banyak menyerang dan mendapat penalti corner berbanding skuad hoki dulu di sebaliknya. Tetapi masalah kebuntuan gol pula melanda pasukan Malaysia. Tapi kita tidak bimbang kerana kita mempunyai pelapis remaja yang saya rasa sangat utuh seperti yang ditunjukkan pada kejohanan remaja di Johor tahun lepas dimana kita menundukkan Australia untuk memenangi kejohanan yang julung kali diadakan itu.

 

Kami rasa Malaysia mampu untuk melangkah ke pusingan akhir olimpik dengan menewaskan Ireland nant. Kami mendoakan kejayaan pasukan hoki Malaysia agar berjaya membawa Malaysia kembali ke kancah sukan Olimpik yang kami rasa sudah 12 tahun tidak disertai (maafkan kami jika tersilap). Ayuh Malaysia !

 

 

 Kalau ada hantu datang ke rumahmu, siapa u nak panggil??

 

 

Loading...

Latest Comments

  1. Asyraf Asnawi March 16, 2012

Leave a Reply