Gambar kesilapan Harian Metro yang paling memalukan

 

Kesilapan Harian Metro

Lumrah setiap perkara pasti akan ada kesilapan, tetapi apa yang Harian Metro lakukan sebagai akhbar no 1 Malaysia ini memang paling memalukan pada pandangan pembacanya. Editor akhbar ini sepatutnya lebih peka dalam mengendalikan kesalahan ejaan terutamanya pada tajuk artikel yang besar dan ketara terpampang. Apatah lagi bila ianya dicetak beratus ribu helaian dan disebarkan ke seluruh negara. 

 Nak tahu teknik mudah buat dollar USD tanpa modal dan dijamin bukan scam?? Sini jawapannya!  

Gambar kesilapan Harian Metro yang paling memalukan!

Kesilapan Harian Mtero

 

**********************************************************************************************************************

Khas untuk calon calon yang terpilih untuk mengikuti Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) 12 Mei 2012 ini, Panduan Lengkap Tips Lulus Exam PTD telah boleh mula dimiliki sekarang hingga 9 Mei ini sahaja. Selepas 9 Mei, tawaran untuk memiliki panduan lengkap PTD ini akan tamat serta merta. Ia panduan yang dijamin berkesan! Anda boleh lihat testimoni dan bukti di sini. Cepat sebelum terlambat! 

p/s : Jangan menangis bila tawaran dah ditutup nanti. Sebarang rayuan dan surat menyurat untuk meminta tawaran dibuka kembali tidak akan dilayan. 

**********************************************************************************************************************

 

Apa komen anda?
mohd says:

lumrah kehidupan dan itulah namanya manusia. punya kelemahan dan kekurangan……takbirrrrrr

lomon says:

ini mesti auto correction… hoho..

Nur says:

manusia xpemah lari dari kesilapan… adat lah typo error tu aku pun selalu gak…
taip laju2 jap ag ha…. tak macam banyak pulak typo error diakan…. hehehehee

Syahrulzaman says:

hee..selalu sangat kencing…
My recent post Yuna – Here Comes the Sun (Beatles Cover)

sam samsuddin says:

hahaha..tak thn nk kencing kot tu yang ANGIN KENCANG
jadi ANGIN KENCING..poyolah Harian Metro…

QuaRTo says:

masalahnya jauh tu huruf “i” dengan huruf “a” pada keyboard nih….tak pun penulis berita tu memang tengah tak tahan nak terkencing sangat dah….editor pulak suh siapkan jugak cepat2,itulah jadinye…hehe

rafizalanuar says:

wahhhh,kencing betul harian metro ny.hahaha

othman says:

nasib baik tak terkencing.. he he he…xD

arifshah says:

wah kencing sungguh angin itu…

fiz83 says:

kpd en. fahmi….jangan nak salahkan bangsa melayu pulak…..cket2 bangsa melayu….awk tu bukan melayu ke? ….ni kan lawak jer kenapa nak ambik serius sangat…..

jenny says:

dia tu bkn melayulah tapi jawa barat meluyu

pai says:

tajuk besar pulak tu

izz says:

biasala typo error

rashdi says:

Simple. Kalau ALLAH nak kaburkan mata sesiapa di dunia ni, bila2 masa aje. JANGAN SUKA MENUDING JARI KE ARAH ORANG LAIN, KELAK TERPANCAR DARI CERMIN. Wasalam.

kaki KENCING says:

memang kaki KENCING pun..kah3

fatin says:

human error la der :)

santos says:

melayu dpt PHD x pyah p universiti……

saipudin says:

salah sekali kesilapan,salah 2 kali kecuaian,salah 3 kali memalukan nagara ……….kalau di nagara asing di buang kerja kerana kesilapan sebigini,dan kerajaan akan mengambil tindakan undang-undang kerana memalukan nagara………kita bukan melihat kesilapan orang tetapi kita pembaca kena berhati-hati membaca ,kesalahan menjadi kegagalan.

Hayati says:

kenapa negara jadi nagara….????? Kesalahan menjadi kegagalan….anda telah gagal! heheheheh

xiao wan says:

kte nie kan mnusie biasa..x pnh lari dri mmbuat ksillapan.. insyaAllah staf mtro akn lbh berhti2..
:)

aby says:

tahan lg, tahun 2009 (xsilap) page sukan metro kuarkan gambar pemain bola di changing room, dan sorg playr import team tu pkai towel n melompat n npk anu dia(tutttt dia lah).. n pix tu kuar dipaper xperasan sgt sbb b/w.. gle punye pix tu..

pemba says:

betul kot, angin kencing… ha haa

fahmi says:

lau bab silap org… nmpak je…. inilah org melayu… melayu r antara etnik yang paling sesaui mengkritik ape jua bidang sekali pun…. kerana melayu dari dulu sehingga kini hye taw ckp…. bangkit lah org melayu… selaraskan kata2 mu dengan perbuatan mu, ilmu mu dan pencapaian mu…

sync says:

sesuai

Ieyda says:

asal perkataan tu “kencang” bkn “kencing”… alah kalau satu huruf ja silap pown nak heboh… manusia tak pernah lepas dari melakukan kesilapan walaupun pro… kesilapan tu komfem akan mmberi pengajaran… n dia orang mungkin xakan ulang lagi…

Nab says:

emonya dia. orang tu nak melawak pun tak boleh. amboi amboi.

arifshah says:

lek lah brader…

fyza says:

kita manusia biasa…lepas ni kena ne berhati2 la…

alawiah rashid says:

kalo salah org kita nampak…. tpi kalo kita wat salah x perasan…. adat lah tuu…tpi ni pengajaran la…berhati2 dn lebih teliti

kira says:

Hahahaha… very funny… teringat masa jadi mc … tp apa nak buat … jangan kita nak salahkan metro… kesilapan dgn manusia x dapat nak dielakkan …. manusia biasa … be positive…