10 Fakta tentang wanita yang perlu lelaki tahu

 

10 fakta tentang wanita

Di hari Ahad ni, kami nak kongsikan satu artikel buat tatapan korang semua.  Jadi, kepada kaum lelaki sekalian, sila ambil masa sikit untuk membaca 10 fakta tentang wanita. Tak salah kan ambil masa untuk memahami kekasih/isteri atau anak anak sendiri? Mengikut blog Tok Wan, wanita adalah seorang yang…. hehe sila baca di bawah. 

  Teknik Wang Pantas Percuma !!!  

 Nak tengok Jessie J secara live? INI caranya! 

  Anda lepasan SPM/ ke atas dan nak cari biasiswa untuk sambung study? Di sini ada jawapannya!  

  Jom berkumpul ramai ramai 30/3/2012 ini untuk Earth Hour!  

Rahsia Wanita yang lelaki perlu tahu

10 Fakta tentang wanita yang perlu lelaki tahu

Wanita lebih penyayang dari lelaki

1. Kajian oleh Universiti Illinois mengatakan wanita lebih penyayang dan setia berbanding lelaki. Rasulullah S.A.W bersabda, “Ibu lebih penyayang dari bapa dan doa orang penyayang tidak akan sia-sia”.

2. Lelaki hanya mampu menahan kesakitan sehigga 47 Del tetapi wanita mampu menahan kesakitan sehigga 57 Del ketika sakit bersalin. Itu bersamaan 20 tulang dipatahkan serentak. Khas untuk lelaki, hargailah ibu dan isteri anda ♥

3. Wanita suka menangis tetapi bukan tanda mereka lemah. Wanita menangis untuk mencari dan mendapatkan kembali kekuatan diri. 

4. Wanita suka ‘shopping’ sebab itu sahajalah masa di mana mereka rasa dapat mengawal keadaan mengikut kehendak mereka. 

5. Mengikut kajian, dalam keadaan stress atau situasi tidak terkawal, lelaki cenderung untuk mengelak tetapi wanita cenderung memilih untuk menyelesaikannya.

6. Kajian menunjukkan memori wanita lebih kuat berbanding lelaki terutama perkara yang berkaitan dengan emosi. Sebab itu wanita lebih sensitif. 

7. Naluri wanita lebih kuat dari lelaki. Ibu lebih bersikap melindungi dan tahu secara semulajadi bila situasi merbahaya untuk anak sedangkan bapa perlu berfikir sejenak sebelum sedar akan bahaya. 

8. Rasulullah S.A.W bersabda, “ Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.”

9. Wanita yang menyusui anaknya akan diberi satu kebajikan bagi setiap teguk susunya. 

10. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu ♥

  Gambar-Gambar Menarik dan RARE!   

  Kalau ada hantu datang ke rumahmu, siapa u nak panggil?? 

  Tentang Cinta!  

  Telekung buat Mama?  

Apa komen anda?
syuk ry says:

entry yg menarik..
My recent post film review : The Lorax