Penjejak mayat Lubuk Berhala

Kebolehan mencari mangsa lemas di sungai

Dua pemuda dari Kg Belukar Bukit, Ajil di Kuala Berang iaitu Mohd Nazri Mat Sharif, 31, dan Mohd Nawang Osman, 30, digelar sebagai ‘penjejak mayat’ kerana kepakaran mereka dalam menyelam dan mencari mangsa lemas. Kebolehan mereka berdua itu kerap ditagih untuk membantu pihak berkuasa mencari mangsa lemas. 

Menurut Harian Metro, mereka berdua tidak menggunakan alat bantuan pernafasan ketika menyelam dan hanya menggunakan cermin mata menyelam

  Jom bercuti bersama si dia!   

  Siapa nak menang percutian 8hari 3malam di Tasmania, Australia bersama yang tersayang??  

 Volkswagen offer free services untuk 3 tahun dan free RM500 kad Touch n Go??  

 

Dua pemuda digelar penjejak mayat

Penjejak mayat Lubuk Berhala

Bantu pihak berkuasa mencari mayat mangsa lemas

Kebiasaannya, Mohd Nazri Mat Sharif, 31, dan Mohd Nawang Osman, 30, hanya berbekalkan cermin mata menyelam dan tidak menggunakan alat bantuan pernafasan ketika memberikan khidmat mereka.

Bagaimanapun, mereka mampu menyelam enam hingga lapan minit ketika menjalankan misi mencari mayat mangsa lemas di dasar sungai.

Mohd Nazri berkata, dia pandai berenang sejak berusia lima tahun dan dilatih penduduk yang lebih berusia mengenai teknik menyelam dengan betul selain mempelajari teknik mengesan mayat di dasar sungai.

“Kami diajar dan dilatih menjadi penyelamat serta penjejak mayat di Air Terjun Belukar Bukit membantu pengunjung yang ditimpa masalah di situ.

  Gambar-Gambar Menarik dan RARE!   

  Kalau ada hantu datang ke rumahm, siapa u nak panggil?? 

  Tentang Cinta!  

  Telekung buat Mama?  

Loading...

Leave a Reply