[Terbakor Berita] Kanak kanak boleh hidap sakit mental kerana kesibukan ibu bapa

 

Mungkin benar dan telah terbukti sebelum ini, sikap segelintir ibu bapa yang sibuk dengan kerjaya sehingga mengabaikan anak anak telah membuatkan anak anak mereka menjadi liar dan hilang arah. Ada yang membesar menjadi remaja bermasalah dan dan ada yang boleh jadi gila seperti kata Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai

  Jom tengok Spritzer Mini Dispenser yang comel ni!  

  Muzik video terbaru dari  Hot Chelle Rae yang  menjelajah bersama Boys Like Girls!  

[Terbakor Berita] Kanak kanak boleh hidap sakit mental kerana kesibukan ibu bapa

Menurut Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tong Lai, isu masalah kesihatan mental kanak-kanak berusia lima hingga sembilan tahun meningkat daripada 12.3 peratus pada tahun 1996 kepada 19.1 peratus tahun ini.

“Peningkatan yang sama juga berlaku di kalangan remaja berusia 15 dan 16 tahun daripada 13.4 peratus pada 1996 kepada 22.2 peratus pada tahun ini,” katanya pada satu sidang akhbar di sini semalam.

Masalah tersebut dikesan melalui Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (NHMS) oleh Kementerian Kesihatan yang menunjukkan peningkatan terhadap isu kesihatan mental di kalangan golongan berkenaan pada tahun ini berbanding kajian 2006.

Tinjauan itu turut menunjukkan peningkatan terhadap masalah obesiti, diabetes, tekanan darah tinggi, tabiat merokok, pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan di kalangan masyarakat negara ini.

sumber : Kosmo Online

  Nak satu Samsung Galaxy W? 

  Korang dah join ChurpChurp? Jom join sekarang dan start buat income. Best!  

Loading...

Leave a Reply